Sâmbătă, Ianuarie 19, 2019
 • Corectarea strabismului

  Corectarea strabismului

  Copiii din familii defavorizate social, centre de zi şi asistenţă maternală, diagnosticaţi cu această afecţiune oftalmologică, beneficiază de consultaţii, tratamente, ochelari de corecţie, intervenţii chirurgicale şi consultaţii post-operatorii.

  Read More
 • ,,România –Imagini și Gânduri

  ,,România –Imagini și Gânduri"

  Fiecare din cele 366 de file surprinde eternul românesc în toată splendoarea sa. Disponibil în română și engleză.

  Read More
 • Împreună împotriva cancerului!

  Împreună împotriva cancerului!

  Proiectele medicale ,,Prieteni pentru voi" și ,,Vreau să cresc mare" susțin lupta împotriva cancerului la copii și adolescenți.

  Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Impreuna pentru ei...

 

Dragi prieteni,
      Sperăm ca Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă multă bucurie și mulțumire! Vă suntem recunoscători pentru sprijinul și implicarea voastră! Prin dărnicia voastră ați făcut posibil ca numeroși copii să primească îngrijirea medicală adecvată și atenția de care aveau nevoie. Știm că această contribuție va dăinui și va face diferența!
Vă mulțumim!
Christian COURNEDE și Cristina ȘTEFĂNUȚ din echipa “Noi Orizonturi Familia”

     „Există o lumină în această lume, un spirit vindecător mai puternic decât orice întuneric pe care îl putem întâlni. Uneori pierdem din vedere această forță, mai ales când vedem suferință și multă durere. Apoi, dintr-o dată, spiritul iese la lumină prin viețile oamenilor obișnuiți care aud o chemare și îi răspund în moduri extraordinare” Maica Tereza.

------------------------------

Oncopediatrie: Andreea,  o fetita de 5 ani dintr-un sat de langa Piatra Neamt, diagnosticata cu neuroblastom grad IV.
Andreea       O cunostinta ne-a scris despre situatia Andreei, care a fost diagnosticata la inceputul anului cu neuroblastom. A urmat mai multe sedinte de chimioterapie la Institutul Oncologic din Iasi dar din pacate evolutia nu a fost favorabila, copila dezvoltand multiple metastaze. Medicii de acolo nu i-au dat prea multe sanse.
      Situatia ei a ajuns insa si la urechile Gabriei Voinea, o jurnalista de la TVR, mamica si ea, care emotionata de povestea Andreei a decis sa o ajute cum poate. A luat legatura cu medicii de la un Spital de Oncopediatrie din Turcia, care dupa ce au citit rapoartele medicale s-au aratat optimisti in privinta fetitei. Gabriela a aranjat pentru Andreea sa mearga in Turcia pentru o evaluare completa. Fapt care a avut loc cu cateva saptamani in urma.

     Concluzia medicilor de acolo: Andreea poate fi operata in Turcia. Operatia costa 23.000 Euro iar totalul costurilor cu transport, spitalizare, tratamente postoperatorii ajunge la 40.000 Euro.

     Gabriela a inceput o campanie de fundraising in urma careia s-a strans suma de 15.000 Euro. Ne-am bucura foarte mult, si cu sprijinul vostru, sa-i putem oferi Andreei aceasta sansa la viata.

 

-------------------------------

Oftalmologie: Ana Maria Lazuran, 15 ani din Beius, cataracta la amandoi ochii

       DGASPC Bihor, cu care avem o conventie de colaborare pentru ,,Corectarea strabismului", ne-a contactat pentru a ne solicita sprijinul. Ne-au mentionat despre situatia Anei, o tanara de 15 ani, aflata in asistenta maternala, care are dubla cataracta de la o varsta frageda.
      Ana este programata pentru o prima interventie chirurgicala in noiembrie, la Oradea, urmand ca a doua sa aiba loc in martie. Am luat legatura cu asistenta maternala, mamica ei acum, care ne-a impresionat cu atitudinea pe care o are. Un om minunat care lupta din tot sufletul sa o ajute pe Ana si care o trateaza ca si pe copilul ei. Doamna mai are in asistenta maternala inca o fata, Sorina, cu disabilitati. Un exemplu admirabil pentru noi toti...
      A spus ca indiferent cat de mult trebuie sa se imprumute vrea sa-i ofere Anei acest cadou de Craciun, bucuria de a vedea in sfarsit lumea din jurul ei.
Un cristalin costa 3 500 lei, iar suma totala pentru interventie se ridica la 4.200 lei.

 

 

Cum poți ajuta?

Fii activ şi oferă celorlalţi o lecţie de civism şi implicare! Dacă doriţi să sprijiniţi proiectele Asociaţiei Noi Orizonturi Familia, acestea sunt modalităţile prin care puteţi realiza acest lucru:

- Direcţionază 20% din impozitul pe profitul companiei. Sponsorizarea este total deductibila din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit)  Model Contract de sponsorizare

- Direcționează 2% către un proiect. Prin intermediul prevederii 2%, aveți posibilitatea să direcționați 2% din impozitul pe venit către unul dintre proiectele desfăşurate de asociația noastră.(DECLARAŢIA 230)   (Instrucţiuni de completare).

--Prin donaţii în conturile Asociaţiei Noi Orizonturi Familia. Dacă sunteţi reprezentantul unei firme şi doriţi să sponsorizaţi programele/proiectele Asociaţiei Noi Orizonturi Familia puteţi să ne contactaţi pentru a discuta încheierea unui contract de sponsorizare. (Model contract de sponsorizare)

-Sprijin financiar periodic, oferit în mod regulat. În acest fel ne vom putea dedica exclusiv ajutorării persoanelor defavorizate social sau care se confruntă cu probleme majore de sănătate , având în vedere faptul că se va reduce semnificativ timpul pe care îl acordăm strângerii de fonduri pentru derularea proiectelor şi a cheltuielilor administrative.

-Prin găzduirea unei urne pentru donaţii sau postarea materialelor de promovare în cadrul firmei dvs./sediului în care vă desfăsuraţi activitatea. Dacă sunteţi interesat în aceasta formă de colaborare vă rugăm să ne contactaţi la în vederea încheierii unui contract de colaborare.

- Dacă doriţi să vă participaţi ca voluntar în cadrul asociaţiei vă rugăm să ne trimiteţi un e-mail cu numele dvs., datele de contact, profesia dvs. şi modul în care aţi putea să ne ajutaţi în cadrul proiectelor desfăsurate de asociaţia noastră. De asemenea, vă rugăm să ne comunicaţi şi timpul pe care l-aţi putea aloca pentru activitatea de voluntariat (ore, zile /săptămână/lună).

-Donaţii în produse sau servicii

-Reduceri sau gratuităţi pentru produsele şi serviciile pe care le oferiţi.

-Participarea la sprijinirea unuia dintre proiectele in derulare. Alegeţi programul care vi se pare cel mai interesant. Veţi fi ţinut la curent cu evoluţia acestui program şi cu modul în care donaţia dumneavoastră a schimbat viaţa persoanelor care beneficiază de acest proiect.

-Sponsorizarea de burse pentru copiii talentaţi din cadrul proiectelor noastre care doresc să-şi continue studiile, dar se confruntă cu obstacole financiare majore.

-Promovarea proiectelor asociaţiei prin postarea unuia din bannerele noastre pe site-ul dumneavoastră.

-Promovarea proiectelor noastre în rândul prietenilor şi cunoscuţilor dumneavoastră.

Vă mulţumim că ne sunteţi alături şi împreună putem avea un impact pozitiv asupra multor vieţi aflate în dificultate!

Attachments:
Download this file (Contract de sponsorizare -NOF .doc)Contract de sponsorizare -NOF .doc[ ]31 kB

Sponsori şi Parteneri