Luni, Iulie 22, 2019
 • Corectarea strabismului

  Corectarea strabismului

  Copiii din familii defavorizate social, centre de zi şi asistenţă maternală, diagnosticaţi cu această afecţiune oftalmologică, beneficiază de consultaţii, tratamente, ochelari de corecţie, intervenţii chirurgicale şi consultaţii post-operatorii.

  Read More
 • ,,România –Imagini și Gânduri

  ,,România –Imagini și Gânduri"

  Fiecare din cele 366 de file surprinde eternul românesc în toată splendoarea sa. Disponibil în română și engleză.

  Read More
 • Împreună împotriva cancerului!

  Împreună împotriva cancerului!

  Proiectele medicale ,,Prieteni pentru voi" și ,,Vreau să cresc mare" susțin lupta împotriva cancerului la copii și adolescenți.

  Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Impreuna pentru ei...

 

Dragi prieteni,
      Sperăm ca Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă multă bucurie și mulțumire! Vă suntem recunoscători pentru sprijinul și implicarea voastră! Prin dărnicia voastră ați făcut posibil ca numeroși copii să primească îngrijirea medicală adecvată și atenția de care aveau nevoie. Știm că această contribuție va dăinui și va face diferența!
Vă mulțumim!
Christian COURNEDE și Cristina ȘTEFĂNUȚ din echipa “Noi Orizonturi Familia”

     „Există o lumină în această lume, un spirit vindecător mai puternic decât orice întuneric pe care îl putem întâlni. Uneori pierdem din vedere această forță, mai ales când vedem suferință și multă durere. Apoi, dintr-o dată, spiritul iese la lumină prin viețile oamenilor obișnuiți care aud o chemare și îi răspund în moduri extraordinare” Maica Tereza.

------------------------------

Oncopediatrie: Andreea,  o fetita de 5 ani dintr-un sat de langa Piatra Neamt, diagnosticata cu neuroblastom grad IV.
Andreea       O cunostinta ne-a scris despre situatia Andreei, care a fost diagnosticata la inceputul anului cu neuroblastom. A urmat mai multe sedinte de chimioterapie la Institutul Oncologic din Iasi dar din pacate evolutia nu a fost favorabila, copila dezvoltand multiple metastaze. Medicii de acolo nu i-au dat prea multe sanse.
      Situatia ei a ajuns insa si la urechile Gabriei Voinea, o jurnalista de la TVR, mamica si ea, care emotionata de povestea Andreei a decis sa o ajute cum poate. A luat legatura cu medicii de la un Spital de Oncopediatrie din Turcia, care dupa ce au citit rapoartele medicale s-au aratat optimisti in privinta fetitei. Gabriela a aranjat pentru Andreea sa mearga in Turcia pentru o evaluare completa. Fapt care a avut loc cu cateva saptamani in urma.

     Concluzia medicilor de acolo: Andreea poate fi operata in Turcia. Operatia costa 23.000 Euro iar totalul costurilor cu transport, spitalizare, tratamente postoperatorii ajunge la 40.000 Euro.

     Gabriela a inceput o campanie de fundraising in urma careia s-a strans suma de 15.000 Euro. Ne-am bucura foarte mult, si cu sprijinul vostru, sa-i putem oferi Andreei aceasta sansa la viata.

 

-------------------------------

Oftalmologie: Ana Maria Lazuran, 15 ani din Beius, cataracta la amandoi ochii

       DGASPC Bihor, cu care avem o conventie de colaborare pentru ,,Corectarea strabismului", ne-a contactat pentru a ne solicita sprijinul. Ne-au mentionat despre situatia Anei, o tanara de 15 ani, aflata in asistenta maternala, care are dubla cataracta de la o varsta frageda.
      Ana este programata pentru o prima interventie chirurgicala in noiembrie, la Oradea, urmand ca a doua sa aiba loc in martie. Am luat legatura cu asistenta maternala, mamica ei acum, care ne-a impresionat cu atitudinea pe care o are. Un om minunat care lupta din tot sufletul sa o ajute pe Ana si care o trateaza ca si pe copilul ei. Doamna mai are in asistenta maternala inca o fata, Sorina, cu disabilitati. Un exemplu admirabil pentru noi toti...
      A spus ca indiferent cat de mult trebuie sa se imprumute vrea sa-i ofere Anei acest cadou de Craciun, bucuria de a vedea in sfarsit lumea din jurul ei.
Un cristalin costa 3 500 lei, iar suma totala pentru interventie se ridica la 4.200 lei.

 

 

Sponsori şi Parteneri