Marți, Aprilie 24, 2018

Echipamente medicale donate Institutului Clinic Fundeni in cadrul Campaniei „Cursa Vieţii trebuie să continue"

Echipamente medicale Star Storage şi Asociaţia Noi Orizonturi Familia au donat laboratorului de hematologie al Secției de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni două echipamente medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge și dezghețarea plasmei în valoare de 11 433 de euro (inclusiv TVA). Acțiunea face parte din cadrul Campaniei umanitare Cursa Vieţii trebuie să continue inițiate în martie 2012 de către Star Storage, împreună cu Asociaţia Noi Orizonturi Familia.

"Suntem bucuroși pentru că am putut realiza această donație și nu avem suficiente cuvinte de mulțumire pe care să le adresăm tuturor celor care au donat. Acestora le mulțumim din suflet și le suntem foarte recunoscători, în numele nostru şi al copiilor care pot fi salvați prin intermediul donațiilor din cadrul Campaniei Cursa Vieţii trebuie să continue. Această primă donație a celor două echipamente medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge reprezintă doar primul pas în realizarea scopului principal al campaniei noastre.

Citește mai departe: Echipamente medicale donate Institutului Clinic Fundeni in cadrul Campaniei „Cursa Vieţii trebuie...

Campania Cursa vieții trebuie să continue 

 www.cursavietii.ro

Campanie umanitară inițiată de Asociaţia Noi Orizonturi Familia și "Star Storage," dedicată strângerii de fonduri pentru diagnosticarea corectă a leucemiei la copii şi tineri. Această campanie nu ar fi putut deveni realitate fără implicarea voastră, dragi prieteni ai Asociaţiei, care aţi dăruit cu tot sufletul din timpul şi energia voastră către acest proiect. De asemenea îi apreciem şi le mulţumim mult tuturor celor care au donat prin SMS la numarul scurt 890 sau în conturile asociației deschise pentru această campanie!

Prima fază a acestei campanii, desfășurată în perioada 24 martie - 30 mai 2012 și bazată în special pe donații prin SMS la numărul scurt 890,s-a încheiat, suma strânsă find de 25 000 euro. Pe www.cursavietii.ro puteţi să găsiţi mai multe detalii despre campanie, precum şi suma donată până în prezent, care este actualizată zilnic.

Campania umanitară continuă, dorinţa noastră fiind să strângem cel putin 150.000 de euro, pentru achiziţionarea unei aparaturi de ultimă generaţie şi a unor reactivi specifici necesari pentru dotarea laboratorului de genetica moleculară al Secţiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.

Pentru echipa noastră, ,,Cursa vieţii trebuie să continue", este un proiect de suflet. De-a lungul celor aproape 5 ani de când derulăm proiecte în Secţia de Oncopediatrie a Institutului Clinic Fundeni (secţia cu cel mai mare număr de cazuri din ţară) am venit în contact cu sute de cazuri şi am înţeles că, în acest moment în Romania, o diagnosticare corectă şi în profunzime a leucemiei este vitală pentru a le putea oferi acestor copii tratamente individualizate adecvate, prin care practic le pot creşte şansele de supravieţuire. 

Discuţiile cu mulți părinţi disperaţi, care trec prin momente greu de descris alături de copiii lor bolnavi de leucemie, numărul din ce în ce mai mare de pacienţi cu vârste mici, realitatea că avem medici de înalt profesionalism, dedicaţi misiunii pe care şi-au asumat-o, dar care sunt limitaţi în obţinerea succesului pe care şi-l doresc pentru pacienţii lor de aparatura puţin performantă, toate acestea ne-au determinat să nu rămânem simpli spectatori la suferinţă, ci să ne implicăm.

 

Citește mai departe: Campania Cursa vieții trebuie să continue 

Sponsori şi Parteneri