Marți, Aprilie 24, 2018
 • Împreună împotriva cancerului!

  Împreună împotriva cancerului!

  Obiectivele acestui program sunt îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare şi procurarea de aparatură medicală precum și sprijinirea pacienţilor şi a familiilor acestora prin meloterapie şi consiliere parentală.
 • Programul ,,Vreau sa cresc mare

  Programul ,,Vreau sa cresc mare"

  Acest program vizează îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare pentru pacienţii secţiei de Oncopediatrie prin renovarea şi modernizarea saloanelor, sprijinirea diagnosticului precoce şi corect la aceşti copii în vederea stabilirii unui tratament individualizat prin procurarea de aparatură medicală.
 • Programul ,,Prieteni pentru voi

  Programul ,,Prieteni pentru voi"

  Program medical prin care oferim suport emoțional copiilor și adolescenților bolnavi de cancer precum și consiliere parentală familiilor acestora.
 • 1
 • 2
 • 3

Donație de reactivi specifici pentru secția de Oncopediatrie a Spitalului Fundeni - 2012

Strategia actuală de tratament a leucemiei acute la copii pe lângă tratamentul cu medicamente de ultima generație, necesită și o investigație amănunțită a factorilor genetici implicați și o strategie complexă de urmărire a răspunsului de tratament.

Acestă donație face posibilă continuarea implementări unei strategii complexe de urmărire a răspunsului la tratament a tuturor copiilor cu leucemie acută limfoblastică ce permite stratificarea în grupe de risc a pacienților în timpul și după tratament astfel selectându-se pacienții care vor raspunde bine și care nu. Pe baza acestei selecții managementul bolnavilor este ajustat conform tipului de raspuns, astfel crescând rata de supraviețuire a copiilor cu leucemie acută limfocitară.

Renovarea şi modernizarea Secţiei de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Fundeni – Bucureşti

I want to grow up fundeni 2010În strâns parteneriat cu STAR STORAGE si REIFFEISEN BANK, am iniţiat la începutul anului 2010 un proiect de renovare şi modernizare completă a saloanelor rezervate sugarilor şi preşcolarilor din cadrul secţiei de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Fundeni.

În cadrul acestuia 4 rezerve au fost dotate cu mobilier medical adecvat la standarde europene reprezentând: 14 paturi cu suporţi perfuzie, 12 paturi rabatabile pentru mame, 2 mese de înfăşat, 10 noptiere, 2 mese în rezerve, 14 scaune, 8 tabureţi, 4 dulapuri, 1 canapea recoltări analize.

De asemenea au fost renovate grupurile sanitare adiacente, 2 saloane au fost dotate cu televizoare şi s-a instalat un aparat de aer condiţionat în sala de ecografii. În plus s-a avut în vedere şi asigurarea unor condiţii adecvate de odihnă pentru mamele micutilor pacienţi, prin dotarea saloanelor cu paturi rabatabile, care gliseaza sub cele ale copiilor.

Acest proiect a fost rodul implicării multor oameni minunaţi, care nu au rămas pasivi în faţa unor condiţii de spitalizare nu tocmai generoase pentru aceşti copii în suferinţa şi care au ales să fie promotorii schimbării. Vă mulţumim tuturor celor care v-aţi implicat şi care aţi oferit în acest fel un exemplu de civism şi responsabilitate socială!

Renovarea şi modernizarea Secţiei de Oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr.Alexandru Trestioreanu ‐ Bucureşti

01 Renovating IOBDe‐a lungul anilor am fost alături de copiii şi tinerii din secţia de Oncopediatrie a spitalului I.O.B. prin programe de meloterapie şi terapie emoţională, precum şi de părinţii acestora prin programe de consiliere.

Vizitele regulate în această secţie ne‐au ajutat să înţelegem mai bine situaţia acestor pacienţi, lipsurile cu care se confruntă şi ne‐au motivat să participăm la îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare prin operaţiuni de renovare şi modernizare a saloanelor.

Astfel în 2007 am iniţiat o campanie de strângere de fonduri în cadrul "Maratonului DHL- Ştafeta Carpaţilor", în urma careia am reuşit să dotam 4 saloane cu mobilier medical modern în culori calde, uşi termopan, echipamente sanitare adecvate etc. În perioada 2008‐2009 în colaborare cu STAR STORAGE, DHL Romania şi ISB, am continuat şi finalizat acest proiect, renovând şi alte saloane din secţie, grupuri sanitare şi spaţii destinate depozitării produselor medicale.

Sponsori şi Parteneri