„Îmi pasă! Am ales să mă implic!”

Cine suntem

O comunitate de prieteni pasionați de fapte bune.
În decembrie 2002 am înființat asociația „Noi Orizonturi-Familia”, organizație non-profit și neguvernamentală.
Dragostea pentru oameni, respectul pentru viață în toată complexitatea ei, credința în Dumnezeu, pasiunea de a contribui pozitiv la comunitatea din care facem parte și de a-i ajuta pe cei care se confruntă cu probleme majore sociale sau medicale sunt pietrele de temelie pe care s-a clădit asociația noastră.
„Îmi pasă! Am ales să mă implic!” este mai mult decat motto-ul asociatiei, este un mod de viață pentru echipa noastră.

Valorile care ne motivează

Integritate

Autenticitate

Comunitate

Pasiune

Implicare

Responsabilitate

Creativitate

Ce facem?

Pentru a ne duce la îndeplinire obiectivele, folosim următoarele metode:

  • Iniţierea de programe medicale destinate luptei împotriva cancerului în rândul copiilor și tinerilor: programe de terapie emoţională și muzicală, ateliere de activități asistate de animale, consiliere parentală și proiecte prin care contribuim la crearea celor mai bune condiții de tratament.
  • Inițierea de programe medicale, în cadrul cărora copiii diagnosticați cu strabism care se află sub îngrijirea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară sau care provin din familii defavorizate social, beneficiază de tratamente adecvate, ochelari de corecție sau intervenții chirurgicale, în clinici de specialitate.
  • Sprijinirea copiilor dornici de a învăța, care din motive sociale se află în imposibilitatea de a-și continua singuri studiile.
  • Organizarea de ateliere și cursuri cu tematică variată pentru educatori și părinți.
  • Creșterea standardelor de educație prin crearea de materiale audio-video educative, ce promovează valori morale în vederea formării caracterului copilului.
  • Programe de mentorat, coaching şi de training destinate dezvoltării personale şi profesionale.
  • Sprijinirea familiilor defavorizate social, a asistenților maternali.
  • Furnizarea de bunuri necesare centrelor de zi, spitalelor, grădinițelor, școlilor, caminelor pentru persoane vârstnice.
  • Sprijin oferit în situații de calamitate naturală.
  • Programe pentru seniorii societății aflați în centre de îngrijire și asistență socială sau care fiind la domiciliu se confruntă cu situații sociale dificile.

Suntem convinși că nu vom putea rezolva toate problemele societății, putem pune însă tot sufletul nostru în crearea unor proiecte sustenabile pe termen lung, rezistente în fața unei realități economice nu foarte generoase în aceste timpuri.

Ajutând chiar și o singură persoană, poți deveni o parte din soluție!